Scyedam sprokkelt punten in strijd tegen degradatie

24-11-2019 Sport Redactie


TAFELTENNIS - Het herenteam van Scyedam heeft gisteren met 3-7 verloren van koploper TOGB. Door een 6-4 overwinning van concurrent Pecos staan dit team en Scyedam nu op een gedeelde vierde plaats. Zaterdag moet in de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter US in Amsterdam een punt meer worden gescoord dan Pecos, om degradatie naar de tweede divisie te ontlopen. De nummers vijf en zes in de competitie spelen komend seizoen een niveau lager.

In de openingswedstrijd tegen TOGB begon Nermin Smajic bijzonder slecht tegen Milo de Boer. Pas in de derde game kwam hij wat beter in de wedstrijd, maar meer dan eenmaal gamewinst leverde dit niet op. Thomas Baart moest de eerste game nog nipt afgeven aan Ronald Vijverberg, maar daarna kon hij de partijen eenvoudig op gelijke hoogte brengen. Jeroen Bastiaansen verloor in de eerste wedstrijd maar nipt in vijf games van Michel de Boer, ditmaal was De Boer veel te sterk. Ook in het dubbelspel kwamen Thomas Baart en Nermin Smajic er eigenlijk niet aan te pas tegen vader en zoon De Boer. Thomas Baart keek tegen Milo de Boer al snel tegen een 0-2 achterstand in games aan. Hij wist hierna meer zijn eigen spel op te leggen en leek op 8-4 in de vijfde game de partij te gaan winnen. Hierna ging hij te afwachtend spelen en knokte De Boer zich terug en trok alsnog aan het langste eind. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 1-4.

Na de onderbreking kwam Nermin Smajic heel sterk uit de startblokken tegen Michel de Boer. Dit leverde in de eerste game een 9-2 voorsprong op, gevolgd door 11-9 winst. In de tweede game ging de voorsprong via 8-2, naar 10-6, maar ditmaal wist De Boer alsnog nipt de game binnen te slepen. Gevolg was dat de derde game overtuigend naar De Boer ging, maar in de vierde game waren beiden weer aan elkaar gewaagd. Hierin wist De Boer zijn zesde matchpoint te verzilveren. De wedstrijd van Jeroen Bastiaansen werd pas in de vijfde game beslist. Daarin liep Bastiaansen al snel uit en kon daarmee het tweede punt voor de thuisclub scoren. Thomas Baart kwam in de eerste game tegen Michel de Boer nog met 9-7 voor, de game ging alsnog naar De Boer net als de volgende twee games. In de wedstrijd van Jeroen Bastiaansen tegen Milo de Boer werden de games afwisselend gewonnen. De vijfde game ging gelijk op, maar De Boer greep zijn tweede matchpoint voor de winst. De laatste partij was eigenlijk een formaliteit: Nermin Smajic boekte een eenvoudige 3-0 overwinning tegen Ronald Vijverberg. Hiermee kwam de 3-7 eindstand op het scorebord. Martijn van der Heide kwam zaterdag niet in actie.Gerelateerd