Scyedam manoeuvreert zich in moeilijk parket

14-04-2019 Sport Redactie


TAFELTENNIS - De heren van Scyedam hebben zichzelf in een bijna uitzichtloze positie gespeeld om het bestaan in de eredivisie veilig te stellen. De play-downwedstrijd thuis tegen Salamanders werd met 0-3 verloren.

De wedstrijd volgens het systeem van 'the best of five' kwam na drie nederlagen tot een vroeg eind. Thomas Baart begon voortvarend met overtuigende gamewinst tegen Roel Bogie. De tweede game ging naar Bogie. De derde game ging gelijk op, maar uiteindelijk trok Bogie nipt aan het langste eind. In de vierde game liep Bogie al snel uit en bracht de bezoekers op voorsprong. De eerste game van de wedstrijd van Emanuel Martins Ferreira ging overtuigend naar Casper ter Lüün. Zowel de tweede als de derde game gingen gelijk op, maar verder dan eenmaal een gamepoint in de derde game kwam Martins Ferreira niet. Jeroen Bastiaansen had in de eerdere thuiswedstrijd verrassend gewonnen van Jamshid Sedigh, maar kwam er ditmaal eigelijk niet aan te pas. Daarmee kwam de 0-3 eindstand op het scorebord. 

Aanstaande zaterdag speelt Scyedam in Wateringen het uitduel met Salamanders, dat gewonnen moet worden om een derde beslissende wedstrijd af te dwingen. Anders resten wedstrijden tegen de verliezer van het andere play-downduel tussen Avanti en Hercules. De winnaar van dat duel mag het opnemen tegen de nummer twee van de eerste divisie.

Het tweede herenteam van Scyedam speelde op neutraal terrein een promotiewedstrijd tegen het tweede team van Alexandria ’66. Deze wedstrijd in Roelofarendsveen werd met 6-2 gewonnen; hierdoor promoveren de reserves van Scyedam naar de derde divisie.Gerelateerd