Scyedam in play-downs tegen Salamanders

09-04-2019 Sport Redactie

TAFELTENNIS - De heren van Scyedam zijn er in hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie in de Eredivisie, niet in geslaagd van de laatste plaats af te komen. Zij verloren zondag in Zoetermeer met 6-0 van De Boer Taverzo. Dat team sloot de competitie af als nummer 1.

Scyedam werd achtste in een competitie waarin in veertien rondes (van zes wedstrijden) negentien potjes werden gewonnen. Om van de laatste plaats af te komen had Scyedam drie punten (wedstrijden) achterstand op Hercules uit Terborg moeten goedmaken en dat was tegen De Boer Taverzo, op voorhand al zeker van plek nummer een, eigenlijk onbegonnen werk. Thomas Baart, Emanuel Martins Ferreira en Nermin Smajic waren niet opgewassen tegen hun tegenstanders Dorian Nicolle, Jochem de Hoop en Jakub Folwarski en verloren steeds met 3-0 hun partijen. Hercules wist tegen Itass DTK'70 nog twee puntjes aan hun totaal toe te voegen en eindigde als zevende.

Scyedam moet nu tegen Salamanders uit Wateringen in de 'play-downs'. Eerder in de competitie hield Scyedam die tegenstander in het Westland op 3-3. In Schiedam werd het 1-5.
De winnaar van die tweestrijd handhaaft zich in de Eredivisie; de verliezer speelt tegen de verliezer van de strijd tussen de nummers 6 en 7 uit de competitie, Avanti en Hercules.
De verliezer van die strijd degradeert en de winnaar krijgt nog een kans tegen de nummer 2 uit de eerste divisie.

Vorig jaar eindigden de Scyedam-heren ook op de laatste plaats in de reguliere competitie en wisten zij hun plaats op het hoogste landelijke niveau te behouden door een dubbele overwinning op nummer vijf Scylla.Gerelateerd