Scyedam gelijk tegen Pecos

17-11-2019 Sport Redactie


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam kwam gisteren heel slecht uit de startblokken tegen Pecos. Een 0-3 achterstand werd echter in de rest van de wedstrijd omgebogen naar een 5-5 gelijkspel. Door het gelijkspel blijft de voorsprong op het op de vijfde plaats staande Pecos drie punten. In de resterende twee wedstrijden moet een voorsprong worden behouden om degradatie van Scyedam uit de eerste divisie te voorkomen.

In de openingswedstrijd kwam Thomas Baart in de eerste game met 8-5 voor en in de tweede game zelfs met 10-6, beide malen trok Jens Wiersma echter aan het langste eind. De derde game ging gelijk op, maar uiteindelijk bracht Wiersma Pecos aan de leiding. Nermin Smajic verloor de eerste twee games nipt, voordat hij iets kon terugdoen. In de vierde game wist Smajic vijfmaal een matchpoint weg te werken, maar met het zesde trok Paul Kruijt de partij naar zich toe. Martijn van der Heide kwam tegen Tony Nader niet verder dan eenmaal gamewinst. In het dubbelspel deden Thomas Baart en Nermin Smajic iets terug door een regelmatige overwinning tegen Paul Kruijt en Tony Nader. Nermin Smajic zorgde met een winstpartij tegen Jens Wiersma dat de achterstand verder werd teruggebracht. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 2-3.

Na de onderbreking gingen de eerste twee games tussen Thomas Baart en Tony Nader volstrekt gelijk op, maar beide malen trok Baart de game naar zich toe. Daarmee was de weerstand van Nader gebroken en bracht Baart de partijen weer op gelijke hoogte. Martijn van der Heide had vervolgens weinig in te brengen tegen Paul Kruijt. Nermin Smajic verloor de eerste game van Tony Nader, maar kwam daarna beter in de wedstrijd en bracht de partijen wederom op gelijke hoogte. Ook tegen Jens Wiersma kwam Martijn van der Heide duidelijk te kort. In de afsluitende partij kwam Thomas Baart tegen Paul Kruijt op een 1-2 achterstand in games. In de vierde game kon hij nipt een vijfde game afdwingen. Op een 8-4 tussenstand in de vijfde game leek Baart de partij binnen handbereik te hebben, maar Kruijt knokte zich met zes punten op rij terug. De twee matchpoints wist hij echter niet te verzilveren en Baart sleepte de partij alsnog binnen. Hiermee kwam de 5-5 eindstand op het scorebord. Jeroen Bastiaansen kwam zaterdag niet in actie.Gerelateerd