Schiedamse steunpilaar voor autosport

02-05-2018 Sport Redactie

Foto: gemeente Zandvoort

ZANDVOORT - De Schiedamse Ria Waterreus kreeg donderdag in Zandvoort een koninklijke onderscheiding. 

Zij kreeg haar lintje uitgereikt door burgemeester Niek Meijer van Zandvoort. Dat gebeurde op het autocircuit, waar de Schiedamse zo veel heeft gedaan.

Sinds 1969 tot op de dag van vandaag is Waterreus secretaris en penningmeester van de stichting Dutch National Racing Team (DNRT). Deze organisatie houdt zich bezig met de amateurautosport en heeft als doel de sport toegankelijk en betaalbaar te maken, met name voor nieuwelingen en voor alle leeftijden. De Schiedamse is daarbij sinds 1970  wedstrijdsecretaris, bestuurslid, organisator van de Koninklijke Nationale Autosport Federatie (KNAF) en sinds 1978 wedstrijdsecretaris van het circuit Zandvoort. Sindsdien heeft Waterreus naar verluidt tijdens alle races om Nederlandse en internationale titels de functie van wedstrijdsecretaris vervuld.

In 2005 besloot mevrouw Waterreus er nog een functie bij te nemen: die van wedstrijdsecretaris voor Creventic, promotor van de 12- en 24-uursraces op circuits over de hele wereld, gericht op amateurs en zigenaamde 'gentlemen drivers', semi-pro’s en beroepscoureurs.

Ria Waterreus werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-NassauGerelateerd