Schiedamse jonge karateka vierde op WK

• 23-09-2019

Twee jonge karateka's (elf en tien jaar) met hun gewonnen medailles; foto: Wairando

KARATE - De Schiedamse jonge karateka Esmeralda Visser heeft een vierde plaats behaald op het wereldkampioenschap in Crawley (Engeland).

Dat werd de afgelopen dagen gehouden, met deelname van karateka's van sportschool Wairando, met onder meer een vestiging in Schiedam. Zij zaten in het Nederlands team
en wisten verschillende medailles te winnen.

Bij Wairando (met vooral vestigingen in de Drechtsteden) stonden de trainingen de afgelopen maanden in het teken van het WK. Behalve Esmeralda Visser (eerste dan) zaten   Isabel Mellegers (4e dan), Marcel Both (1e dan), Esmeé van Vliet (1e dan), Nadia Pieplenbosch (bruine band), Jay Stigter (bruine band) en Mila Pieplenbosch (blauwe band) namens Wairando in de selectie. Zij deden mee op de verschillende onderdelen kata (schijnvechten), tanto dori (mesvechten) en kumite (vrijvechten).

Vrijdag begonnen Esmeralda, Isabel, Esmeé, Nadia en Mila met het onderdeel kata. Hier moesten ze eerst een verplichte kata laten zien voordat ze naar de tweede ronde konden gaan. Isabel Mellegers won in haar categorie een zilveren medaille. Esmeralda Visser was ook ingedeeld in deze categorie en viel uiteindelijk net buiten een podiumplaats en eindigde als vierde. Esmeé van Vliet en Nadia Pieplenbosch streden op het onderdeel tanto dori namens Nederland en eindigden daar ook als vierden.

In totaal waren er 61 deelnemers in de Nederlandse selectie voor de Global Cup 2019 in de verschillende categorieën. De Nederlandse technisch directeur Robbin Ooms (4e dan) was zeer tevreden over de prestaties van de selectie. De Nederlanders wonnen voor het vierde jaar achtereen het grootste aantal medailles. Nederland won in totaal 53 medailles,  waarvan achtten goud, twintig zilver en vijftien brons. Gastland Engeland kwam tot 36 medailles (elf goud, twaalf zilver en dertien brons). Op de derde plek kwam Griekenland (tien keer goud, een keer zilver en vijftien keer brons).