Schiedam voegt overwinning toe aan groeiend rijtje

18-09-2016 Sport Redactie

HONKBAL - SV & HV Schiedam heeft opnieuw een overwinning toegevoegd aan wat dit seizoen toch al een lang rijtje is geworden. Tegen UVV2 werd het gisteren 7-5.

Beide ploegen hadden weinig meer te winnen of verliezen; Schiedam staat stevig op de tweede plaats. De zomermiddagpartij leverde Schiedam minder honkslagen op dan de  tegenstander. Maar de ploeg kreeg wel weer zes keer vier wijd. Roland van Ee kwam vier keer op de honken, waarvan drie keer met 4-wijd – en dat is ook een kunde- en een keer met een straffe tweehonkslag. Schiedam-iconen Leon Korpel en Michel Vervloet hadden hun dag niet: gezamenlijk betraden zij tien keer het slagperk en konden zij niet een keer een hit laten noteren. Schiedam-pitcher Stefan Droog gooide 137 ballen en maakte negen innings vol.

Met twee nullen op de borden werd in een flitsende actie van Droog en korte stop Michel Vervloet de verblufte UVV-er en tweede pitcher Jelle Rijssemus van het tweede honk gepikt. Game over op een spectaculaire en onorthodoxe manier.

In de eerste twee innings liet de Schiedamse slagploeg het volledig afweten. Zonder slag of stoot mochten de eerste zes batters weer gaan zitten. Pas in de derde gelijkmakende slagbeurt, toen UVV inmiddels een 3-0 voorsprong had genomen, niet in het minst door de agressieve aanpak van jeugdinternational Cecil Commenencia die in zijn eerste twee slagbeurten een honkslag en een dubbel liet noteren, werden de Schiedammers wakker. Het leidde tot drie punten, waardoor de stand gelijk getrokken werd.

Hierna leek de wedstrijd zich volgens het door coach Leo Voogd gewenste scenario te ontwikkelen. In de vierde inning scoorden Rodri Faries en Roland van Ee respectievelijk punt 4 en punt 5 voor Schiedam en omdat UVV2 drie opeenvolgende slagbeurten machteloos was, scheen de 5-3 voorsprong voor de thuisploeg na zes innings te leiden tot een kalm wedstrijdeinde. Een oplevinkje in de zevende inning van de Domstadbewoners, tegenwoordig residentie houdend in Vleuten, de megavinexwijk naast het echte Utrecht, waardoor de stand 5-4 werd, leidde echter tot een Schiedams tegenoffensief dat de toeschouwers wel kon bekoren.

Rodri Faries kwam met vier wijd op één, Roland van Ee sloeg zijn belangrijke tweehonkslag, Sander Bol offerde zich op om Rodri Faries te laten scoren, en ingevallen junior Sheldon Salesia, die al eerder dit seizoen bewezen had van waarde te zijn voor het eliteteam, liet de toeschouwers genieten van het mooie geluid van een bal die het aluminium vanuit het hart van de knuppel verlaat, zodoende Roland van Ee de gelegenheid gevend over de thuisplaat te snellen. Rody Tiwon ving hierna de vliegbal van Tjeerd Boer, zodat de inning eindigde bij een 7-4 voorsprong voor de Rijnmonders.

Het puntje dat uitblinker Commenencia in de achtste inning nog liet noteren bracht de overwinning voor Schiedam niet meer in gevaar.

Met dank aan Theo Koopman.Gerelateerd