Schiedam op verlies bij competitiestart

07-04-2019 Sport Redactie

HONKBAL - Schiedam is het honkbalseizoen begonnen met een nederland. In De Kwakel (Uithoorn) werd het tegen de plaatselijke favoriet Thamen 6-3.

Thamen begon vrijdagavond met een honkslag én een tweehonkslag. Door een fout van Schiedam komen beiden Thamen-spelers over de thuisplaat. In de derde inning doet Schiedam iets terug. Gino Spruit Bleeker slaat een honkslag en weet na goed honklopen en een wilde worp van pitcher Benner te scoren: 2-1. Nog diezelfde inning vergroot Thamen de afstand. Benner en Groen komen door honkslagen op de honken en op de opofferingsslag van De Castro scoort Benner de 3-1.

In de vierde inning is Schiedam dichtbij een punt, maar wordt er niet gescoord. Spruit Bleeker weet in de vijfde inning wederom te scoren, na goed werk van Hernandes en Dario Spruit Bleeker: 3-2. Maar Thamen weet in de gelijkmakende slagbeurt ook over de thuisplaat te komen via Schouten: 4-2.

In de zesde inning houdt het publiek haar adem in, als de hard geslagen bal van Gino Spruit Bleeker op de borst van pitcher Benner belandt. Tijdens z’n val weet hij de uit te maken op het eerste honk en krabbelt hij gelukkig weer op. Thamen weet ook nu te scoren: 5-2.

In de zevende komt Hernandes door geraakt werpen op het honk en Offermans stelt hem in staat te scoren. Maar namens Thamen weet Nurse thuis te bereiken na een honkslag van Cornelissen: 6-3. Pitcher Benner levert namens Thamen goed werk in de achtste en negende inning, met vier strike-outs. Nadat derde honkman Groen in de negende slagbeurt van Schiedam met een onderhandse aangooi Dario Spruit Bleeker uit gooide was de wedstrijd afgelopen.Gerelateerd