Schiedam huldigt zijn kampioenen

25-08-2019 Sport Redactie


SCHIEDAM - Het is al feest bij Excelsior'20 en het wordt nog mooier. De nieuwe landskampioen is net begonnen met bowlen in de wedstrijd tegen VRA uit Amsterdam, thuis op Thurlede.

Excelsior'20 maakte battend 220 punten, maar van echt belang is de uitslag van de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer. Excelsior'20 is niet meer te achterhalen en werd verleden week de trotse cricketkampioen van Nederland.

Iets minder liep het gisteren in het 20/20-cricket. Tegen HBS in de halve finale van de finaleronde om het kampioenschap werd verloren. VOC uit Rotterdam troefde de Hagenaars van HBS af in de finale en mag zich kampioen in het 20/20 noemen.

Schiedam loopt desalniettemin uit om zijn cricketers te huldigen. "Een paar honderd toeschouwers hebben we zeker al", vertelt voorzitter Luuk van Troost. En meer zijn er onderweg voor de huldiging, zo verwacht hij. Al was het maar vanwege het lekkers dat Lisa Heggelman, steunpilaar van de club, heeft gemaakt. In ieder geval burgemeester Cor Lamers zal zich het lekkers laten smaken, vast en zeker onder de klanken van Neil Diamond: Sweeeet Carolaaaaine, tadatada!Gerelateerd