Running Crew begint op Southbeach

05-06-2019 Sport Redactie

In november 2015 begon de loop van de RCC in de Grote Kerk


SCHIEDAM - De Rotterdam Running Crew gaat volgende maand weer een keertje rennen door Schiedam. De run van 3 juli start op de Maasboulevard, tijdens het evenement Southbeach en heet daarom Southbeachrun.

“We vinden het geweldig dat we zijn gevraagd om tijdens deze week van de sport een run te organiseren in Schiedam", zo stelt de Running Crew van de oosterburen. "Het is een schitterende startlocatie met uitzicht op de Maas. Daarbij zit in het parcours een plek waar je een bizar mooi uitzicht hebt over de skyline van Rotterdam."

De Running Crew kwam twee keer eerder in Schiedam - in november 2015 ging het door de historische binnenstad na een start vanuit de Grote of St.-Janskerk en in november 2016 door het havengebied vanuit de Nieuwe Waterwegstraat. "Aan beide runs hebben we goede herinneringen", aldus de organisatoren. "Ook van deze Run verwachten we veel moois."

Start: 'klokslag' acht uur 's avonds. De lopers kunnen kiezen uit drie afstanden: van drie, zes en negen kilometer. De Rotterdam Running Crew is een open hardloopclub die 'mensen in beweging wil brengen en houden'. Een keer per maand wordt er gezamenlijk door bijzondere plekken gelopen.Gerelateerd