Roparun die niet doorging, leverde wél twee miljoen euro op

02-07-2020 Sport Redactie

Foto: Jurre Bosman

SCHIEDAM - Hoewel de 29e editie van de Roparun dit jaar niet plaats heeft kunnen vinden, is toch een bedrag van 2.031.058,77 euro binnengebracht voor het goede doel.

Afgelopen pinksterweekend waren 340 teams ingeschreven voor de estafetteloop vanuit Parijs, Bremen of Almelo naar Rotterdam. Ondanks dat de Roparun dit jaar niet door kon gaan, zijn deze teams wel een jaar lang actief geweest om geld op te halen voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. De in Schiedam gevestigde Stichting Roparun zegt verrast te zijn over deze opbrengst van het evenement dat niet plaats heeft kunnen vinden. Vorig jaar werd nog de hoogste opbrengst in de historie van Roparun gehaald, ruim 5,6 miljoen euro. Sinds de eerste editie is in totaal bijna 90 miljoen euro ingezameld.

Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Onze deelnemers hebben dit jaar aangetoond dat deelname aan het evenement voor hen niet het belangrijkste is. Het gaat hen om de goede doelen en de mensen die daarmee geholpen worden. Roparunners willen zich inzetten voor hun medemens. Het is dan ook fantastisch om te zien hoeveel inzet er is geleverd om dit enorme bedrag alsnog bij elkaar te krijgen”.

De Roparun 2021 is van 22 tot en met 24 mei. Al ruim 300 teams hebben hun inschrijving van dit jaar doorgeschoven naar volgend jaar. De inschrijving voor nieuwe teams opent op 1 augustus 2020. Vloet: “We hopen natuurlijk dat volgend jaar ons evenement weer als vanouds plaatsvindt. Ondertussen werken we wel diverse scenario’s met alternatieven uit, zodat ook met eventuele gezondheidsmaatregelen vanuit de overheid ons evenement in 2021 door kan gaan”.Gerelateerd