Renovatie van zowel kunstgrasveld als hoofdveld Kethel Spaland

17-06-2021 Sport Redactie/Schiedammer Online

Foto: ook het hoofdveld van Kethel Spaland is opgebroken (foto door Jan Schrijver)


SCHIEDAM - Niet alleen één van de vier kunstgrasvelden van de vv Kethel Spaland is wegens werkzaamheden niet te gebruiken. Ook het hoofdveld van deze voetbalclub - een natuurgrasveld - wordt nu gerenoveerd.

We vroegen de gemeente Schiedam naar de voortgang van de werkzaamheden aan de voetbalvelden van vv Kethel Spaland. Je leest hieronder de reactie van de gemeente.

"De werkzaamheden zijn juist nu, in het rustseizoen, gepland, zodat alle velden aan het begin van de competitie weer beschikbaar zijn. We verwachten dat er nog tot uiterlijk medio augustus wordt gewerkt. We doen dit in goed overleg met stichting Sportpark Willem-Alexander en de sportvereniging.

De werkzaamheden die nu worden uitgevoerd betreffen de renovatie van het natuurgrasveld. Dat had met name aan de zijde van het tennispark onderhoud nodig. Er wordt een nieuw zandpakket opgebracht, de drainage wordt opnieuw bekeken en de hekken en tribune worden opgehaald. Daarna wordt het veld ingezaaid, zodat er weer op kan worden gesport.

Een van de kunstgrasvelden wordt hersteld, omdat in de lengterichting de las of aanhechting te veel week. Hetzelfde is eerder in 2019 bij het meest noordelijke veld gebeurd. Na dit herstel is het veld weer goed en veilig te gebruiken. De werkzaamheden vinden plaats op kosten van de aannemer", aldus de gemeente.

Op het nu in renovatie zijnde kunstgrasveld boven het tunneldak van de A4-Ketheltunnel is sprake van een verschuiving van de grondplaten over de lengte van het veld. De werkzaamheden vinden over de gehele lengte van het veld plaats, zoals op de foto (bij de aankondiging van dit artikel op onze homepage) is te zien.  

Onder deze link lees je ons eerdere artikel over de werkzaamheden.Gerelateerd