Rachel van de Meeberg kampioen

• 12-02-2017

Foto's: Judoclub Nobel

JUDO - Rachel van de Meeberg is Nederlands kampioen geworden voor meisjes onder de 21 jaar. In Nijmegen won de judoka van Judoclub Nobel in haar categorie onder de 44 kilo.

Onder begeleiding van coach/trainer Dimitri Nobel wist Van de Meeberg al haar partijen vroegtijdig te winnen met ippon. In haar eerste partij won ze met een houdgreep van Noer Zouaidia. De tweede partij tegen Julia de Jong bracht ze binnen twintig seconden tot een eind. In de finale wist de Schiedamse judoka haar tegenstandster Sophia Cacomanolis ook te vloeren met een ippon.

Rachel van de Meeberg was vorig jaar ook al kampioen, toen in de categorie onder achttien jaar. Zij is pas vijftien jaar oud. Volgende week neemt de kakelverse Nederlands kampioene deel aan de European Cup in het Spaanse Fuengirola.

Rachel van de Meeberg is de jongere zus van het Schiedamse sporttalent van 2016, Shannon van de Meeberg.