Putter succesvolste ZVVS-zwemmer op open NK

07-05-2018 Sport Redactie


DEN HAAG - Willem Putter zwom afgelopen dagen in totaal elf medailles bij elkaar op de Open Nederlandse Masterskampioenschappen Lange Baan in Den Haag.

De zwemmer van Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam (ZVVS) won twee keer goud, zes keer zilver en drie keer brons. Niet veel minder deed Nadya Putter het, met tien medailles, waarvan zes individueel en vier op de estafette. Karin Stein kwam tot acht stuks eremetaal, waarvan zes op persoonlijke nummers.

De kampioenschappen werden gehouden van afgelopen donderdag tot en met zondag. Van ZVVS deden er negentien zwemmers mee, die ook op veertien estafettenummers startten. Masters zijn zwemmers van twintig jaar en ouder.

Willem Putter, Rene de Jong, Marco Schoenmakers en Emiel van Elderen zwommen samen op de 4x200 meter vrij naar een eerste plaats en een nieuw Nederlands Mastersrecord. Natalie van der Hoeven behaalde samen Ada de Voogd, Helena Mels en Nadya Putter goud op de 4x200 meter vrije slag.

Verder werden er ook medailles gewonnen door Ramona Noordermeer, Tibor Papp, Tim van der Steen, Klaas de Ridder, Chantal van der Vaart, Gertjan van der Vaart en Freddy van der Veen, allemaal tijdens de estafettes.
Gerelateerd