Pumptrack bij sportpark WA

23-03-2021 Sport Redactie

Foto: Flickr


SCHIEDAM – Schiedam krijgt een circuit waarop ieder op kleine wieltjes zich uit kan leven. Deze zogenaamde Pumptrackbaan komt op en onder beheer van sportpark Willem Alexander.

B&W van Schiedam stellen de gemeenteraad voor twee ton uit de Enecogelden vrij te maken om de aanleg van het circuit te bekostigen.

Een pumptrackbaan is een circuit waarom BMX-(cross)fietsers, maar ook skater en steppers zich uit kunnen leven, met kombochten die elkaar opvolgen. Het wordt een grote baan op vierduizend vierkante meter grond aan de noordzijde van het sportpark, ‘naast het viaduct’, zo vertelde sportwethouder Fahid Minhas na afloop van het collegeberaad vandaag, het laatste waaraan hij deelneemt. Minhas wordt volgende week beëdigd als nieuwe VVD-parlementariër in de Tweede Kamer.

De gemeenteraad gaf eerder aan in totaal één miljoen euro te willen steken in ‘leuke dingen op het gebied van spelen en sporten’. “Als het kan in de openbare ruimte”, aldus Minhas. B&W geeft daar nu opvolging aan door een vijfde daarvan te steken in een centrale plek waar ieder op fietsjes en skate(boards) bij elkaar kan komen om elkaar uit te dagen en elkaar de beste kunsten te vertonen.

Het initiatief tot de Pumptrack is ontstaan in de wijk zelf, aldus Minhas. Volgens hem kiest het college dat ‘zorgvuldig om wil gaan met de centen’ voor een baan in een tamelijk eenvoudige versie, ‘goed en toegankelijk’. Het wordt een recreatieve baan, geen wedstrijdbaan.