PPSC wil ouderen in beweging brengen

11-07-2019 Sport Redactie

Foto: V.l.n.r. Wim Meijboom, Patricia van Aaken en Peter Bax

SPORT - Een yogales, scootmobielcursus, valpreventiegroep of wandelgroep: P.P.S.C. heeft deze en nog meer ideeën om ouderen meer te laten bewegen. Dat bleek op de door vijfendertig deelnemers bezochte brainstormdag bij P.P.S.C.

Wethouder Patricia van Aaken gaat zich inzetten als ambassadeur voor het initiatief ‘100 jaar vitaal, samen onderweg naar De Derde Helft’ dat moet zorgen dat ouderen uit Schiedam langer actief kunnen blijven. De Derde Helft is een nieuw project van het Nationaal Ouderenfonds. De handen worden ineengeslagen om de accommodatie van de voetbalclub op Thurlede open te stellen voor meer én nieuwe activiteiten voor én door de oudere inwoners van Schiedam. Wethouder Van Aaken gaf aan dat het initiatief vanuit P.P.S.C. goed aansluit op de ambitie van de gemeente. 
 
Initiatiefnemers Wim Meijboom en Peter Bax van P.P.S.C. willen ‘een verdubbeling van deelnemers aan het activiteitenaanbod dat er nu al is voor ouderen’. Volgens Wim heel eenvoudig te bewerkstelligen, want wanneer ieder lid nu al iemand meeneemt dan is dit snel gerealiseerd. Peter: ‘P.P.S.C. heeft een prachtige accommodatie die een deel van de week nog leeg staat, hoe mooi zou het zijn wanneer meer ouderen hiervan gebruik weten te maken met nieuwe activiteiten.’ Het Ouderenfonds ondersteunt P.P.S.C. in de realisatie van deze doelen door begeleiding aan te bieden, kennis te delen en publiciteit te verzorgen. 
 
Alle ideeën van de brainstormdag worden door een commissie uitgewerkt in een plan.