PPSC verliest derdeklasserschap

• 09-05-2015

Teleurgesteld thuispubliek bij de verloren degradatiewedstrijd van PPSC

De tegenstander van PPSC vierde de 1-3 zege op Schiedamse bodem als het kampioenschap. Dat was het niet voor het vorig jaar gepromoveerde SVS, maar het lijfsbehoud voelde wel zo. Voor PPSC daarentegen betekende de nederlaag dat in deze thuiswedstrijd de laatste strohalm niet kon worden gepakt en dat de blauwhemden naar de vierde klasse degraderen. De overwinning was zonder meer verdiend te noemen. In de eerste helft werd eerst nog een doelpunt van SVS uit een vrije trap afgekeurd. Kort voor rust was het wel officieel raak en konden de gasten met een minimale voorspong gaan rusten. PPSC had daar in de eerste 45 minuten weinig wapenfeiten tegenover kunnen zetten. Twintig minuten na rust vielen er kort achter elkaar twee uitdoelpunten en zakte de moed bij de Schiedammers verder in de schoenen. Met een strafschop in de 70ste minuut konden de gasten definitief afstand nemen, maar de paal schoot de doelman te hulp. Toen PPSC na de 80ste minuut een tegentreffer inkopte, werden de bezoekers toch nog zenuwachtig. Dat zal gevoed zijn doordat het in het seizoen al herhaaldelijk was voorgekomen, dat zij een voorsprong in het eindstadium van de wedstrijd uit handen gaven. Verder dan nog wat scrimmages voor het SVS-doel kwam het echter niet meer en viel, mede door ongunstige uitslagen bij andere wedstrijden van degradatiekandidaten, het doek voor PPSC.