PPSC geeft doorslag in aangepaste competitie

16-05-2018 Sport Redactie

VOETBAL - De KNVB heeft in de Vierde Klasse F van het zaterdagvoetbal HWD en SDV per direct uit de competitie genomen. In deze klasse zijn de Schiedamse clubs Hermes DVS, PPSC en SVV actief.

HWD had in een aantal wedstrijden spelers opgesteld die niet speelgerechtigd ware, zo meldt Stadsomroep Schiedam. SDV heeft zich teruggetrokken omdat het niet meer voldoende spelers op de been kon brengen. Afgelopen zaterdag had Maense de club nog met 31-0 verslagen.

Door de ontwikkelingen is het Vlaardingse CION nu koploper in deze klasse met 49 punten uit twintig wedstrijden. Maense, dat op basis van het doelsaldo koploper was, staat nu tweede op een achterstand van twee punten.

PPSC kan nu een cruciale rol in de titelstrijd spelen. De Schiedammers spelen aanstaande zaterdag thuis tegen CION en eindigen de competitie een week later met de uitwedstrijd tegen Maense. Zelf heeft PPSC nog een klein kansje om alsnog de nacompetitie te halen. PPSC moet de laatste twee wedstrijden dan wel in ieder geval winnen. Hermes DVS speelt nu nog maar één wedstrijd. Dat is op zaterdag 26 mei thuis tegen GLZ Delfshaven. SVV, dat nu de hekkensluiter in de competitie is, speelt nog thuis tegen Maense (19 mei) en uit tegen Rotterdam United (26 mei).

Gerelateerd