Pim Koning voorgedragen als SVV-voorzitter

12-03-2020 Sport Redactie

Pim Konings; foto Louise Melchers


VOETBAL - Aanstaande vrijdag 13 maart wordt in de kantine van SVV de algemene ledenvergadering gehouden. Er zal een nieuw bestuur worden gekozen. Voor het formeren van een nieuw bestuur was een werkgroep ingesteld. "Er is een kandidaat voorzitter voortkomend uit de werkgroep. Verder hebben zich inmiddels nog vier personen aangemeld voor een bestuursfunctie", zo meldt SVV op de website.

De uit de werkgroep voortkomende kandidaat voorzitter die vrijdagavond zal worden voorgedragen is een man met een langjarige bestuurlijke ervaring bij een Schiedamse voetbalclub met zowel een florerende zaterdag- als een zondagtak, te weten Pim Koning. Hij trad vorig jaar af als voorzitter van Kethel Spaland. Onder het voorzitterschap van Pim verhuisde Kethel Spaland naar het nieuwe Sportpark Willem-Alexander.

Het is een mooie uitdaging voor Pim om met het nieuwe bestuur de rood-groene voetbalglorie weer op de kaart te zetten. SVV behaalde in 1949 het landskampioenschap van Nederland door op 4 juni van dat jaar Heerenveen in De Kuip in Rotterdam met 3-1 te verslaan. In het betaalde voetbal speelde SVV enkele jaren in de Eredivisie.

Het aftredende demissionaire bestuur (allen niet herkiesbaar) bestaat uit Edwin Suttorp (voorzitter), Marinus Haag (penningmeester), Susi Kanhai (secretaris) en Priscilla Smit (jeugdzaken).

Ewout van Wijngaarden zou zijn voorgedragen als secretaris en Mario Krabbendam als bestuurslid voetbalzaken.

Leden van SVV kunnen zich nog kandidaat stellen voor een bestuursfunctie via info@sv-svv.nlGerelateerd