Paramedische zorg op Harga

18-04-2018 Sport Redactie

Foto: Schiedam in Beweging

SCHIEDAM - Komkids Kinderopvang, Van der Ree Catering en Fernhout Fysiotherapie krijgen een plek op sportpark Harga. Net als de voetbalclubs SVV, Hermes-DVS en HBSS natuurlijk.

Vandaag werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het sportpark. De wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp lieten samen met jeugdleden van de drie clubs tientallen ballonnen op, ten teken van de start van de bouwwerkzaamheden.

Harga gaat zorgen voor meer verscheidenheid i  en verduurzaming van het woningaanbod in Schiedam. “Sleutelwoord bij sportpark Harga is duurzaamheid”, aldus Houtkamp. “De gebouwen zijn gasloos, er komen zonnepanelen op de daken en er is LED-verlichting. Bovendien zorgt de gemeente dat voor het beheer en onderhoud de komende dertig jaar wordt gezorgd. Daarvoor zal een stichting worden opgericht, net zoals bij Sportpark Willem-Alexander.”

In de punt van het Trimpad, de Olympiaweg en de Sportlaan zal een multifunctioneel complex voor voetbal, cricket, squash, rugby en paramedische zorg, waaronder fysiotherapie en kinderopvang, verrijzen. Sportpark Harga omvat twee duurzame sportgebouwen, een beweeg- en gezondheidscentrum, vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor squashbanen. “Die combinatie van functies vind ik belangrijk", stelt Gouweleeuw. "Daarom maken we multifunctionele gebouwen waarin verschillende soorten gebruikers een plek krijgen en elkaar kunnen vinden op het gebied van sport en zorg.”

Volgens planning wordt sportpark Harga eind dit jaar opgeleverd.
Gerelateerd