Oranje wint ook tweede WK-wedstrijd

• 05-12-2021

De wereldtitel leverde Oranje ook de titel 'Nederlandse sportploeg van het jaar' op, december 2019

HANDBAL - De Nederlandse handbalvrouwen wonnen vanavond ook hun tweede wedstrijd op het WK. En net als de eerste wedstrijd ook met groot verschil.  Tegen Oezbekistan werd het 17-58.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Bo van Wetering, vanuit de break-out verschalkte ze de Oezbeekse keepster. Er kwam een snelle gelijkmaker, toch was het Oranje dat de voorsprong vasthield via Kelly Vollebregt en Larissa Nüsser. Via 4-9 werd het 6-20, met onder meer een goal van Kelly Dulfer. Zij wist verderop in de wedstrijd nog eens vier keer het net te vinden.

Dat de Oranjedames konden uitlopen was mede te danken aan het sterke keeperswerk van Yara ten Holte, die na reddingen ook meermaals de break goed kon aangooien. Lois Abbingh bepaalde de ruststand op 10-28.

De eerste goal na rust werd gemaakt door jubilaris Estavana Polman (150 interlands). Kelly Dulfer kreeg snel daarna twee minuten tijdstraf, dit leverde echter geen problemen op voor Nederland. Het werd 11-36 en vervolgens met zeven goals op rij 12-43. In de laatste minuut wisten de dames nog drie keer te scoren; Debbie Bont, Zoë Sprengers en Inger Smits bepaalden de eindstand op 17-58.

Daarmee is Nederland als titelverdediger al geplaatst voor het hoofdtoernooi van het WK.