Oranje wint ook tweede wedstrijd op EK

• 07-11-2022

HANDBAL - De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede wedstrijd op het Europees Kampioenschap gewonnen. Zij troefde thuisland Noord-Macedonië ruimschoots af: 15-30.

Nederland schoot uit de startblokken, Kelly Dulfer zette goed door en schoot ook raak. Bij 1-6 was al duidelijk wie de overwinning op het conto ging schrijven. Bij rust in Skopje was de thuisploeg voor het gevolg een beetje teruggekomen, maar was de voorsprong vergroot naar 9-17.

Kelly Dulfer brak na rust goed door de verdediging van de tegenstander heen en scoorde het twintigste doelpunt: 12-20. Inger Smits drie kwartier nodig om zeven keer het net te vinden, de zesde van Debbie Bont betekende 14-28. In de tweede helft hield Oranje Noord-Macedonië een kwartier lang van het scoren af.

De dertigste en laatste van de formatie van Per Johansson kwam van de hand van Kim Molenaar. De twintigjarige mocht in de staart van de poulewedstrijd invallen en prikte ook nog raak. Dulfer scoorde in de wedstrijd drie keer.

Door de klinkende score is Nederland al zeker van de hoofdronde van het EK. Woensdagavond sluit Oranje de poulefase af tegen 'angstgegner' Frankrijk.