Oranje werkt tegen Kazachstan aan doelsaldo

• 11-12-2021

HANDBAL - Ook in de tweede ronde van het WK Handbal weet Oranje te winnen met groot verschil. Tegen Kazachstan werd het 15-61.

Die vele doelpunten waren niet alleen maar luxe: het kan in deze ronde beslist worden op doelsaldo.

Angela Malestein scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Via Dione Housheer en Bo van Wetering kwam Nederland al snel op een 0-3 voorsprong. Cirkelspeelster Natalya Poluyanko zorgde voor de eerste treffer van Kazachstan. Reddingen van keepster Tess Wester en snel aanvalsspel maakten dat Kazachstan er niet aan te pas kwam. Dione Housheer (2x), Bo van Wetering en Danick Snelder scoorden en zorgden voor een 1-7 voorsprong. Jubilaris Debbie Bont (200 interlands) zette halverwege de eerste helft de stand op 2-16. Dione Housheer scoorde de laatste treffer van de eerste helft en bepaalde de ruststand op 9-27.

In de tweede helft ging Nederland verder waar het gebleven was; scoren. Kelly Vollebregt en Dione Housheer scoorden allebei twee keer en Larissa Nüsser rondde een break goed af. Irina Alexandrova maakte het elfde doelpunt namens Kazachstan: 11-32. Daarna was het Nederland dat maar liefst elf keer op rij wist te scoren via Dione Housheer (3x), Larissa Nüsser, Bo van Wetering (4x). Kelly Vollebregt en Danick Snelder.

Met nog tien minuten te spelen scoorde Kelly Dulfer het vijftigste doelpunt voor Oranje: 13-50. Topscorer van de wedstrijd was Bo van Wetering die maar liefst achttien keer het net wist te vinden uit twintig pogingen. Daarmee vestigde zij een nieuw doelpuntenrecord van meeste goals in een interland voor Nederland. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Kelly Dulfer, zij bepaalde de eindstand op 15-61. Zij scoorde in totaal vijf keer.

Zweden en Noorwegen speelden vandaag tegen elkaar gelijk. Nederland en Noorwegen hebben nu 7 uit 4, Zweden 6 uit 4.