Oranje-cricketsters met Schiedamse inbreng op weg naar WK T20

28-08-2019 Sport Redactie

Oranje viert de plaatsing voor 'Schotland'; met Juliët Post links naast de vlag, Denise van Deventer boven haar en Miranda Veringmeier rechts daarvan; foto: fb


CRICKET - Drie 'Schiedamse' vrouwen beginnen zaterdag in Schotland aan een belangrijk crickettoernooi. Plaatsing voor het wereldkampioenschap T20 staat op het spel voor het Nederlands vrouwenteam

Op de velden van Arbroath Cricket Club en Forfarshire Cricket Club (Dundee) speelt Oranje in het land van de 'pipes' in eerste instantie tegen Ierland, Thailand en Bangladesh, de tegenstanders in groep B van het toernooi. Groep A bestaat uit Bangladesh, Schotland, Papoea Nieuw-Guinea en de Verenigde Staten. De nummer 1 en 2 uit beide groepen plaatsen zich voor de halve finales. De finalisten plaatsen zich voor het WK T20, dat in februari en maart volgend jaar in Sydney wordt gehouden. Oranje plaatste zich in juni in Spanje voor het komende kwalificatietoernooi. Zie dit artikel.

In de selectie van hoofdcoach Sean Trouw is Juliët Post (21) de aanvoerster. "Ik houd van cricket omdat je door je individuele prestatie het team en teamgenoten zelfvertrouwen kunt geven, en vice versa", ze vertelde ze op de website van cricketbond KNCB. Over de kansen van Nederland, 23ste op de T20 wereldranglijst, zegt ze: "We hebben heel intens getraind gedurende de winter met onze jonge selectie en het zou geweldig zijn als we met dit team kwalificatie kunnen afdwingen". T20 is de versie van cricket waarin twintig overs worden verspeeld.

Denise van Deventer-Hannema (28) en Miranda Veringmeijer (27) zijn de andere Schiedamse speelsters in de selecctie. Samen met Leonie Bennett, Sterre Kalis, Hannah Landheer, Caroline de Lange, Babette de Leede (wk), Eva Lynch, Robine Rijke, Heather Siegers, Silver Siegers, Frederique Overdijk en Iris Zwilling willen zij plaatsing voor het WK afdwingen. Post en Van Deventer spelen bij Excelsior'20, Veringmeijer speelt nu bij het Amsterdamse VRA maar was een steunpilaar bij Hermes-DVS.

Zij mikken er op op 7 september de finale te kunnen spelen.Gerelateerd