Opening sportdak moet feest worden

06-09-2016 Sport Redactie

SCHIEDAM - Sportpark Willem-Alexander wordt op zaterdag 8 oktober officieel geopend. Dat gebeurt met een uitgebreid programma.

Voetbalvereniging KethelSpaland, handbalvereniging Ventura en de Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen zijn al enkele weken druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van het nieuwe sportpark aan de Zoomweg in Schiedam-Noord.

Wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp nodigen alle Schiedammers uit om aanwezig te zijn bij de opening van het sportdak op de A4. Zij willen het liefst een groot feest voor en door Schiedammers.

Het programma op en rond Sportpark Willem-Alexander begint om een uur en duurt tot zessen. De sportverenigingen vv Kethel Spaland en Ventura, Ballet- en Dansschool Schiedam Vlaardingen, de cricketafdelingen van Hermes DVS en Excelsior’20 en de op dit park te vestigen Fysiotherapie Hofstra en kinderopvang Komkids verzorgen een scala aan workshops en clinics. Om half drie klinkt het eerste fluitsignaal voor de eerste thuiswedstrijd van Heren 1 van vv Kethel Spaland.

De opening van het A4-sportpark betekent ook de afsluiting van de beweeg- en sportzomer 'Kom Maar Op!'. Dat beoogde Schiedammers te stimuleren om aan het sporten te gaan. Tijdens de openingsdag van het sportpark wordt een cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds; het resultaat van een geldinzameling die de komende maand naar men hoopt vanuit veel geledingen in de stad zal worden gesteund.

Sportpark Willem-Alexander is uitstekend per fiets en tram bereikbaar. Het sportpark is op 8 oktober alleen toegankelijk voor automobilisten met een parkeerkaart. Overige automobilisten kunnen gratis parkeren op bedrijventerrein ’s-Graveland, in alle straten tussen de Van Doornestraat en de Sandvikstraat. Bij de vaste haltes van RET-bus 53 stopt een pendelbus die bezoekers gratis van en naar het sportdak brengt.Gerelateerd