Onwerkelijk: carrière Mirjam Maltha kan zo maar klaar zijn

04-04-2020 Sport Redactie

Mirjam Maltha blij, centraal zittend, rechts van de beker; foto: Winanda van Zwamen


SCHIEDAM - Mirjam Maltha is een van de vele sporters die zich een houding moeten geven nu het van sporten amper en van wedstrijden al helemaal niet meer komt.  Sommigen onder hen - zoals Maltha - zien ook hun sportieve carrière finaal anders uitpakken dan verwacht. De NOS sprak de korfbalster en bracht het volgende artikel op de site.

Ze droomde ervan om nog één keer landskampioen te worden met de korfballers van Fortuna/Delta Logistiek, maar de Coronacrisis lijkt roet in het eten te gooien. Het is het verhaal van Mirjam Maltha.

De 37-jarige Schiedamse had aangekondigd na dit seizoen te stoppen met haar korfbalcarrière en wilde graag nog één keer de beker omhoog houden, maar dat lijkt nu ver weg. 

Ze legt uit dat er eigenlijk nog één reguliere wedstrijd in de zaalcompetitie gespeeld zou moeten worden. Daarna zou ze met haar team de playoffs spelen en eventueel een finale. "Dat ligt nu allemaal stil. Of de zaalcompetitie uitgespeeld gaat worden, dat is nu de grote vraag."

Met het stilleggen komt er mogelijk een abrupt einde aan haar topsportloopbaan. "Dat is een hele aparte ervaring. Heel onwerkelijk ook. Je leeft erg naar iets toe en dan komt er zo'n uitbraak van een virus dat heel Nederland plat legt. En dan is het heel raar dat nu waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd al geweest is."

Maltha stopt omdat ze zich volledig wil richten op haar droom; werken als politieagent. In 2018 is ze begonnen met de politieacademie en ze geeft aan dat dat niet te combineren is met haar leven als topsporter. 

Ze zit nu in het tweede jaar en heeft ook al enige praktijkervaring. "Het is natuurlijk super gaaf als je de straat opgaat. Je leert het vak echt kennen door in de praktijk te werk te gaan."

Het interview met Mirjam Maltha is hier te beluisteren.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd