Nouchka Fontijn ook op bivak de bikkel die ze in de ring was

19-01-2022 Sport Redactie


SCHIEDAM - Nouchka Fontijn is op weg naar haar volgende uitdaging. Die van het bootcamp met de commando's, zoals georganiseerd en vastgelegd voor het programma Special Forces Vips, kan ze afvinken: gelukt.

De Schiedamse voormalig boksster ging twee weken op training met de voormalige commando's die voor het programma waren aangezocht om tien bekende Nederlanders te trainen als ware zij daadwerkelijk rekruten bij het Korps Commandotroepen. Wat deden de tien onder druk, zonder houvast of status, uit hun 'comfortzone'? Zie ook dit eerdere artikel.

Nouchka Fontijn was samen met acteur Tim Haars de enige die de eindstreep van het programma haalde. In de tv-format Special Forces vallen in een spelformule mensen af die volgens de instructeurs er blijk van geven niet uit het goede commandohout gesneden te zijn. "Het was een heftig avontuur, maar ik ben heel dankbaar dat ik dit mocht mee maken! We hadden een geweldig leuk team en dat zorgde er mede voor, dat we de dag steeds goed door kwamen", zegt Fontijn er zelf over.

Mocht de dubbele Olympische medaillewinnares er echt niet uitkomen, op weg naar haar volgende avontuur, dan valt wellicht intekenen bij de commando's nog te overwegen...

 Gerelateerd