Nouchka Fontijn met 1-4 onderuit

30-06-2019 Sport Redactie

Nouchka Fontijn met haar zilveren medaille in Minsk

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft zondag de finale op de Europese Spelen in Minsk met 1-4 verloren van Lauren Price uit het VK. Daarmee is de Schiedamse boksster er niet in geslaagd haar gouden medaille van de Europese Spelen van 4 jaar geleden in Bakoe te prolongeren. 

Het was wat je noemt een 'hang en afklem-partij' waarmee Price haar opponente wist te ontregelen en af te troeven. In november had Nouchka Fontijn op het WK in India nog net van Lauren Price gewonnen. 

Nouchka Fontijn (31) plaatste zich vrijdag bij de Europese Spelen in Minsk voor de finale in de klasse tot 75 kilogram. Zij won met 3-2 van de Poolse Elzbieta Wojcik. Wojcik maakte het Fontijn, zoals de verdeelde uitslag ook laat zien, flink moeilijk. Wojcik ontregelde haar opponente door alsmaar te hangen en af te klemmen. De referee trad daar weinig resoluut tegenop. 

Nouchka Fontijn had zich woensdagmiddag bij de Europese Spelen in Minsk geplaatst voor de halve finale in de klasse tot 75 kilogram. Zij won toen van de Turkse Surmeneli. Het was een felle partij tegen Surmeneli, waarin Fontijn het hoofd koel hield en goed bokste. Alle vijf de juryleden beloonden dat door de Schiedamse boksster als winnares te bestempelen waarmee het een afgetekende 5-0 overwinning werd. Dat was de tweede ronde. In de eerste ronde had zij een bye.Gerelateerd