Nouchka Fontijn in Tsjechië naar finale

08-05-2021 Sport Redactie


BOKSEN - Nouchka Fontijn is erin geslaagd de finale te bereiken van de 51e editie van het Grand Prixtoernooi in Usti nad Labem (Tsjechië).

In de eerste ronde versloeg de Schiedamse de Poolse Kaczmarska (een unanieme beslissing van de jury) en vervolgens werd in de halve finale ook de wereldkampioene Price  uit Wales aan de zegekar gebonden. Vier van de vijf juryleden riepen Fontijn tot winnares uit. Het was een stevig gevecht, maar het was vanaf de start duidelijk dat Fontijn de winnaar zou worden.

Het gevecht met Price was zwaar beladen: Price was het die via een volgens velen onterecht toegekend protest de wereldtitel in oktober 2019 naar zich toe trok. De Schiedamse boksster stond al voor het podium op het hoogste treetje te beklimmen toen de jury tot het besluit kwam Price als winnares uit te roepen. Sindsdien stonden beide dames eenmaal eerder tegenover elkaar, enkele maanden geleden in Duitsland. Ook toen won Fontijn.

Vandaag wordt het toernooi afgesloten met de finales in de diverse gewichtsklassen. Nouchka Fontijn (die de vorige editie van dit toernooi won) neemt het op tegen de Italiaanse Assunta Canfora.Gerelateerd