Nouchka Fontijn bokst op World Port Boxing

19-07-2017 Sport Redactie

ROTTERDAM - Nouchka Fontijn bokst in november tijdens de interland Nederland - Cuba.

De interland is onderdeel van World Port Boxing, een nieuw topsportevenement in Rotterdam. Op zondag 12 november komen de beste boksers van Nederland en Cuba in actie tijdens het boksgala. In de hal van de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade neemt de Nederlandse selectie het op tegen Cuba, uitkomend met uitsluitend topboksers.

Voor Nederland bokst onder meer de Schiedamse olympische zilveren medaillewinnaar Fontijn. "Zij wordt vergezeld door Peter Müllenberg die zich in 2016 als eerste Nederlandse bokser sinds 1992 plaatste voor de Spelen", zegt directeur Peter Bonthuis van de Nederlandse Boksbond. "Enrico Lacruz, eveneens olympiër, Artjom Kasparian, Delano James, Roy Korving en Max van der Pas zijn er ook bij." De kaartverkoop voor deze interlandwedstrijd start begin september.

Een dag eerder, op zaterdagavond, boksen op dezelfde locatie ondernemers tegen elkaar. Dat gala is al weken uitverkocht. Er worden 1400 vertegenwoordigers van het Rotterdamse en regionale zakenleven verwacht.Gerelateerd