NK-titels voor Van Droffelaar en Atilgan

17-12-2018 Sport Redactie

De negen ZVVS-jeugdzwemmers die een karrenvracht aan goede noteringen bij elkaar zwommen in Eindhoven, (vlnr) Jelle Bon, Jill Nai Chung Tong, Yagiz Atilgan, Niels Dijkshoorn, Sophia van Droffelaar, Tessa Poot, Stella van Droffelaar, Anna van Droffelaar en Wesley Zulver; foto: ZVVS


ZWEMMEN - Vier keer goud wonnen de zwemmers van ZVVS op het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap. Dat vond afgelopen weekend in Eindhoven plaats. Twee ZVVS-zwemmers wonnen ieder twee titels.

Anna van Droffelaar won twee titels: zowel op de vijftig meter schoolslag als de honderd meter rugslag tikte zij als eerste aan in het race in de leeftijdscategorie veertien en vijftien jaar. Op de combinatie van beide nummers, de honderd meter schoolslag, werd Van Droffelaar tweede, maar omdat ze dat deed achter een vijftienjarige zwom zij toch een nieuw Nederlands record op die afstand voor veertienjarigen. Ook op de 200 meter wisselslag won zij zilver, op de vijftig meter rugslag en de 200 meter schoolslag werd zij derde.

Yagiz Atilgan blijkt de specialist op de vlinderslag in zijn leeftijdscategorie. Op de 100m en 200m vlinderslag werd hij Nederlands kampioen. Op de 200m was hij als eerste geplaatst en maakte hij de favorietenrol waar: hij verbeterde zijn persoonlijk record op weg naar de titel met negen seconden. Op de 100m was hij als zesde geplaatst, maar ook daar zwom Atilgan in een spannende race naar het kampioenschap.

Wesley Zulver zwom zich op de 50m schoolslag sterk naar het podium met een derde tijd. Naast de podiumplaatsen die behaald werden, waren er voor de ZVVS-zwemmers ook veel top 10-noteringen. Zoals Jelle Bon op de 400m vrije slag en 200m rugslag, Jill Nai Chung Tong op de 50m, 100m en 200m schoolslag, Sophia van Droffelaar op 50m, 100m, 200m, 400m vrije slag en 200m wisselslag, Wesley Zulver op de 100m en 200m schoolslag, 400m wisselslag en 50m vrije slag, Niels Dijkshoorn op de 200m vrije slag en 200m rugslag en Stella van Droffelaar op de 400m wisselslag.Gerelateerd