Nexus wint wederom van DSO (K)

• Redactie/Nexus
  • 05-03-2023

Noah Poppelier wint een van de vele reboundduels; foto: Nexus

KORFBAL - Na twee vrije weekenden stond voor Nexus de return tegen DSO uit Klundert op het programma. In de voorgaande wedstrijd tegen DSO speelde Nexus een sublieme eerste helft en won uiteindelijk met 22-16, na een 16-8 stand bij rust. Die stand halverwege zou nu ongeveer de einduitslag worden, wat wel aangeeft dat het niet een beste wedstrijd was. Zeker in de eerste helft stond het vizier bij beide teams niet op scherp, wat uiteindelijk een 5-7 ruststand opleverde. In de tweede helft kwam DSO niet meer voor in het stuk, zodat Nexus uiteindelijk een eenvoudige zege kon bijschrijven (8-15).

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, waarbij de eerste voorsprong voor DSO was. De gastheren kozen ervoor om het spel te vertragen en dat kwam het spelbeeld niet ten goede. DSO liep uit naar 4-2, maar afstandsschoten van Dionne van Dijk en Nick Pak zorgden weer voor een gelijke stand. Toen stonden er inmiddels al twintig minuten op de klok. Langzaam maar zeker nam Nexus het heft in handen. Met name in het vak met Noah Poppelier in de rebound kon er vaak herhaald worden, dit resulteerde uiteindelijk in een 5-7 ruststand.

In de tweede helft zou DSO nog maar drie keer scoren en daarmee is de winst voor Nexus eenvoudig verklaard. Nexus opende de score in de tweede helft middels een mooi afstandsschot van Suthes Balasooriyan. DSO deed nog een keer iets terug (6-8), maar het was wederom Nexus dat een surplus in reboundkracht om wist te zetten in doelpunten. Het eerste aanvalsvak had juist meer moeite in de rebound, maar door het inbrengen van Jochem Schuurman -ten faveure van Wilfred Koppe- werd ook dit probleem getackeld en speelde Nexus een gewonnen wedstrijd. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de ingevallen Rick Borgman die met zijn 1e balcontact de luid bejubelde 8-15 binnen schoot.

Coach Mario Bernard was na afloop duidelijk in zijn mening: “Zeker in het eerste aanvalsvak speelden we te statisch en daarmee speelden we DSO in de kaart. Uiteindelijk zijn het de punten die tellen en die waren zeker verdiend.” Door het verlies van OZC lijkt ACKC de enig overgebleven concurrent voor een van de twee promotieplaatsen naar de Eerste Klasse. Volgende week speelt Nexus de belangrijke wedstrijd tegen Atlas.