Nexus wint van Paal Centraal

• 17-09-2017

KORFBAL - Nexus behaalde gisteren een solide overwinning op Paal Centraal.

De Schiedamse korfballers kwamen in hun derde wedstrijd van het seizoen wat moeizaam op gang. Bij Paal Centraal ging dat niet veel anders. Zodoende werd er weinig gescoord. Na de 3-4 waren de gasten uit Delft niet meer in staat om over het aantal doelpunten van Nexus heen te komen. De club spelend op Thurlede ging de rust in met een 11-9 voorsprong.

Na rust kwam Nexus sterk uit de startblokken en sloeg het een gat van vijf doelpunten. Het vergat de score verder uit te bouwen, waardoor Paal Centraal het verschil kon verkleinen. Doelpunten bleven relatief schaars. Wilfred Koppe was voor Nexus sterk in de rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. Paal Centraal bood de helpende hand aan Nexus door veel vrije ballen en strafworpen weg te geven. Nexus kwam niet meer in de problemen en won het duel met 24-20. Met vier punten (twee gewonnen partijen) uit drie wedstrijden gaat Nexus volgende week op bezoek bij OKV in Oostzaan.