Nexus wint en handhaaft zich

10-03-2019 Sport Redactie

Juliette van Schie probeert tegen OZC de korf te vinden; foto: Nexus


KORFBAL - Eindelijk weer eens winst voor Nexus na drie opeenvolgende verliespartijen. Van mede-koploper waren de Schiedamse korfballers gezakt naar een plek onder in de middenmoot. De overwinning betekent voor de ploeg ook volgend seizoen een plaats in de Tweede Klasse.

OZC uit Rotterdam en Nexus bleken, als praktisch altijd, aan elkaar gewaagd. Nexus kwam goed uit de startblokken en wist door goed aanvallend spel al snel een voorsprong van 2-5 te pakken. Helaas lukte het de Schiedammers niet om deze flow vast te houden; ze lieten OZC in hun spel komen. OZC wist elkaar vanaf dat moment goed te vinden en kreeg dan ook het overwicht in de wedstrijd: van 2-5 werd het 7-5.

Nexus nam een time-out en na deze onderbreking van zestig seconden wist juist Nexus weer de regie in handen te nemen. Ditmaal was het een doelpuntenreeks van Nexus: van 7-5 werd het 7-10. OZC komt pal voor rust nog terug met twee treffes: op het scorebord bij rust dus de stand 9-10, alles is nog open. 

Nexus is de ploeg die het beste uit de kleedkamers komt; de voorsprong groeit uit naar zes punten. Mede dankzij de goed spelende Wilfred Koppe, die twee afstandsschoten maakt en uiteindelijk ook topscoorder wordt met zeven doelpunten. Jesper van Heijningen en Laura Seip komen bij Nexus nog in de ploeg. Hierna vallen de doelpunten over en weer en geeft Nexus de voorsprong niet meer uit handen. De wedstrijd eindigt met een stand van 16-20.

Volgende week reist Nexus af naar Vlissingen, want dan is Atlas de tegenstander. Hier heeft Nexus nog iets recht te zetten naar aanleiding van het weggegeven punt in de thuiswedstrijd.

Nexus 3 werd twee wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen.Gerelateerd