Nexus winnaar in streekderby

• 20-09-2021

Routinier Dionne van Dijk op weg naar een doelpunt; foto: Nexus

KORFBAL – Nexus won afgelopen zaterdag de streekderby tegen het Rotterdamse Sperwers: 10-17.

In de 3e klasse G van het veldkorfbal had Nexus zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen Aurora gewonnen; Sperwers wist niet voorbij Thor te komen in de Rotterdamse confrontatie. Gezien de verwachte onderlinge krachtsverhoudingen zou Nexus met niets minder dan een winstpartij tevreden moeten zijn, zo was vooral de consensus. Die winstpartij kwam er ook, maar naar de tevredenheid was het - zeker in de tweede helft- soms ver te zoeken.

Ondanks de wegwerkzaamheden waren alle partijen, inclusief de uit Delft afkomstige scheidsrechter, op tijd in het Rotterdamse Zuiderpark aanwezig om te beginnen met de wedstrijd. Nexus startte fris van de lever. De ploeg van Mario Bernard wist met goede en snelle aanvallen gemakkelijk tot scoren te komen. Dit zorgde halverwege de eerste helft voor een voorsprong van maar liefst 1-9. Daarna wist Sperwers door verminderde concentratie aan Schiedamse zijde iets de achterstand een beetje in te lopen. Tot zover leek er nog niet zoveel aan de hand voor Nexus. Tot aan de rust wist Nexus de voordelige marge ook te behouden.

In de tweede helft kreeg Nexus minder vat op de wedstrijd. Getriggerd door een aantal zeer discutabele vrije ballen en strafworpen ging Nexus steeds meer tegen zichzelf spelen, waardoor aan Schiedamse kant de productie nagenoeg stilviel. Sperwers trok zich hier weinig van aan en naderde Nexus tot op drie punten. Na een time-out en enkele wissels wist Nexus het tij te keren, waardoor het niet meer in problemen kwam. In de laatste drie minuten wist de Bernard-equipe nog een aantal keer gemakkelijk de korf te vinden, waardoor de Schiedammers met een 10-17 overwinning haar ongeslagen status wist te behouden.

Na twee speelronden staat Nexus samen met Thor, Sporting Badhoevedorp en Oosterkwartier op 4 punten uit twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd Nexus 1 – Fluks 1 op het programm, aanvang half vier.