Nexus verliest van schotvaardig KZ Danaiden

17-02-2019 Sport Redactie

Suthes Balasooriyan is zijn directe tegenstander te snel af en krijgt de bal aangespeeld door Merle van Dijk; foto: Nexus


KORFBAL - Nexus kon het gisteren in Schiedam niet bolwerken tegen KZ Danaïden. Van de geduchte tegenstander, waartegen eerder dit seizoen een remise werd afgedwongen. werd fors verloren.

In het begin van de wedstrijd keek Nexus als snel tegen een 1-0 achterstand aan. Kort daarop maakte Nexus de aansluitingstreffer door een mooi afstandsschot van Dionne van Dijk. Het bleek kenmerkend voor de rest van de wedstrijd. De blauwhemden speelden gemakkelijker en wisten door langere aanvallen te spelen een voorsprong te pakken. Nexus kon slechts aanklampen, waardoor de ‘Bron-equipe’ niet tot een voorsprong wist te komen, getuige ook de ruststand van 7 – 10.

Het spelbeeld veranderde na de rust niet. De aanvallen aan Nexus-kant bleven moeizaam, waardoor KZ Danaïden de kans kreeg de voorsprong verder uit te breiden. Aan het einde van de wedstrijd probeerde coach Bron nog iets te forceren middels enkele wissels, maar ook dit bracht geen verandering in de opgelopen achterstand. KZ Danaiden won uiteindelijk met 13 – 19, een overwinning waar niets op af viel te dingen.

De aankomende twee weken zijn de Schiedamse korfballers vrij.Gerelateerd