Nexus verliest regenwedstrijd van effectiever Paal Centraal

• Redactie/Nexus
  • 03-10-2021

Sander Borgman in actie; foto: Nexus

KORFBAL - Na de eerste drie wedstijden in competitie stond Nexus op de volle zes punten; tegenstander Paal Centraal uit Delft was nog puntloos. Op de regenachtige zaterdag gisteren bleek de studentenploeg een stuk effectiever dan voorgaande weken, genoeg om de Schiedammers af te troeven: 15-17.

Nexus begon nog goed aan de wedstrijd, het was Nick Pak die het eerste het beste schot direct door de korf gooide. De Schiedammers pakten een kleine voorsprong, maar het uitbreiden daarvan lukte niet. Het natte weer zorgde voor veel onnodig balverlies bij de Schiedammers, de duimen werden onvoldoende achter de gladde bal gezet, waardoor meermaals de bal buiten het veld belandde. Paal Centraal leek minder last van de regen te hebben en ging ook beter met de kansen om. Hierdoor bleven de ploegen dichtbij elkaar en stond het bij rust 8-7.

De tweede helft verliep niet veel anders. De score bleef met een klein verschil in het voordeel van Nexus. Het slot van de wedstrijd ging Paal Centraal zeer effectief met de mogelijkheden om, terwijl het Nexus niet meer lukte om tot goede kansen te komen. De Delftenaren sloegen toe en gingen in de laatste minuten via 15-15 naar een 15-17 overwinning.

Een duur en onnodig puntverlies voor de Schiedammers, die de concurrentie wel zag winnen. Nexus staat nu op een gedeelde derde plek op twee punten van de nog ongeslagen ploegen Oosterkwartier en Sporting Badhoevedorp. Volgende week gaat Nexus in Haarlem op bezoek bij Oosterkwartier, er zal gewonnen moeten worden om de aansluiting met de plekken om promotie te behouden.