Nexus terug op veld met eclatante overwinning

• 24-04-2022

KORFBAL – Koud een week nadat Nexus in de zaalcompetitie lijfsbehoud bewerkstelligde, moest het octet van coach Mario Bernard alweer aantreden voor de hervatting van de veldcompetitie. Dat bleek een stuk minder problematisch dan wellicht op voorhand vermoed.

Daar had het in het eerste kwartier tegen Sperwers weinig van weg. Ondanks de ideale weersomstandigheden en een reserveteam die het goede voorbeeld hadden gegeven met een 12-7 winst, kwam Nexus moeizaam uit de startblokken. Sperwers is wel scherp in de afronding en Nexus moet dus al vroeg in de wedstrijd in de achtervolging. Bij een 3-3 stand zet Nexus een demarrage in die leidt tot een 11-4 voorsprong. De Rotterdammers bepalen uiteindelijk de ruststand op 11-5.

Met name de dames van Nexus onderscheidden zich in zowel scorend als in verdedigend opzicht. Coach Bernard: “Onze eerste helft was niet per se goed, maar op basis van een individueel overwicht bij alle dames weten we wel uit te lopen. In de rust heb ik erop gehamerd om ook een goed spel neer te zetten, waar we in de komende wedstrijden op terug kunnen vallen”. Deze boodschap bleek niet aan dovemansoren gericht, want Nexus wist de voorsprong verder uit te breiden naar een 18-8 stand. Ook nu vielen de doelpunten van de dames, Kim Majoor, Dionne van Dijk, Lisa Stouten en Juliette van Schie op. Met de winst in de knip laat Nexus de teugels wat vieren en wordt om en om scorend een 23-14 eindstand bereikt.

De komende twee weken is Nexus dan wel rij, op zaterdag 14 mei zal er afgereisd worden naar Noordwijk, om de degens te kruisen met Fluks. Nexus heeft de zinnen gezet op een tweede plaats in de competitie, achter de gedoodverfde kampioenskandidaat Badhoevedorp. Ook die positie geeft recht op promotie naar de tweede klasse.