Nexus teleurgesteld over gelijkspel

• 01-10-2017

Foto's: Richard van Zanten

KORFBAL - Nexus speelde gisteren gelijk tegen Haarlem. Geen verrassende uitslag, kijkend naar de ranglijst. Toch werd het heel spannend.

Nexus moest het doen zonder Noah Poppelier, die geblesseerd was. Sander van der Heide nam zijn plaats in. Ook Merle van Dijk mocht wederom in de basis starten. Inspiratie kon worden gehaald uit maar liefst vier Nexus-teams die eerder op de dag het kampioenschap veilig stelden.

Een groot deel van de eerste helft leek het eerste van Nexus deze voorbeelden na te gaan volgen. Nadat Haarlem de score opende liep Nexus uit naar een 5-1 voorsprong door onder andere twee schoten van Jochem Schuurman. Dit verschil van vier punten werd gehandhaafd tot diep in de eerste helft. Met nog vijf minuten tot de rust stond het dan ook 8-4. Een paar minuten van verslapping zorgden ervoor dat de gasten terugkwamen tot 8-7, waarmee de kleedkamers ook opgezocht werden.

De tweede helft was amper begonnen toen Haarlem de gelijkmaker binnenschoot. De enorme hoeveelheid kansen die het sterkere Nexus in deze fase kreeg werd niet verzilverd. Hierdoor kon Haarlem de stand gelijk houden tot de 11-11. Wilfred Koppe toonde zijn waarde door met twee doelpunten de voorsprong weer op twee verschil te zetten. Helaas deed de zuiver schietende dame van Haarlem hetzelfde, waarna er nogmaals over en weer gescoord werd. Dit resulteerde in een 14-14 stand met nog ruim tien minuten te spelen. In deze laatste tien minuten werd geen enkele kans benut door beide partijen, wat betekende dat Nexus en Haarlem de punten moesten delen.

Waar de Haarlemmers de remise als een overwinning vierden, waren de spelers van Nexus juist teleurgesteld over het verloren punt. Aan de andere kant: op basis van de laatste tien minuten mogen de Schiedammers van geluk spreken dat er ook door Haarlem niet meer gescoord werd. “Ons schotpercentage was vandaag te laag om het krachtsverschil in een overwinning om te zetten”, alsdus coach Erik Speijer.