• Redactie
  • 23-10-2021

Routinier Nick Pak scoort met één hand een belangrijk doelpunt; foto: Nexus

KORFBAL – Nexus boekte vandaag een verdienstelijk resultaat tegen de ongeslagen koploper Badhoevedorp.

De Schiedamse korfballers hadden hun zinnen gezet op een overwinning op 'de gedoodverfde kampioenskandidaat', om zelf de aansluiting met de bovenste plaatsen niet te verliezen.

Beide ploegen kwamen het veld op met een goed uitgedacht strategisch plan. Voor Nexus was het zaak om de veelvuldig scorende tegenstander uit haar geliefde spel te halen en de equipe van coach Bernard slaagde daar met vlag en wimpel in, zo zou blijken. Vanaf het startsignaal was er veel strijdlust bij beide ploegen te zien. Het was Nexus dat als eerste de korf wist te raken. Echter, Badhoevedorp reageerde direct en dat zou ook het beeld van de hele wedstrijd worden: twee ploegen die beide voor de volle winst gingen en elkaar niet los zouden laten. De ruststand van 6-6 is daarmee ook eenvoudig verklaard.

De spanning van de eerste helft bleef ook de tweede helft aanwezig. De verdediging van beide teams stond als een huis en het werd daarom voor beide ploegen een lastige wedstrijd. Nexus pakte als eerste de voorsprong maar kwam niet los. Voor Badhoevedorp was dat niet anders.

Naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning. Het was - net als in de afgelopen drie wedstrijden - niet te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan. Met nog twee minuten op de klok was de stand al stuivertje wisselend op 10-10 aanbeland. Beide ploegen kregen nog wat kansen, maar wisten deze uiteindelijk niet te benutten. Waardoor dit ook de eindstand werd. Al met al een goede wedstrijd van Nexus tegen de koploper van de competitie.

Coach Mario Bernard was zichtbaar tevreden na afloop: “Ons verdedigende plan tegen een gemakkelijk scorende tegenstander is voortreffelijk uitgevoerd. Helaas hebben we zelf iets te weinig gescoord.” Bernard legde daarmee wel de vinger op de zere plek. “Volgende week spelen we tegen Aurora uit Haarlem, het zou mooi zijn als we daar nog wat scorend zelfvertrouwen kunnen tanken in aanloop naar de zaalcompetitie, waarin we een klasse hoger acteren”.