Nexus sluit jaar af met verlies

• 16-12-2018
KORFBAL - Nexus als laatste wedstrijd van dit jaar de streekderby tegen OZC. En verloor.

De ploegen zijn bekenden van elkaar en speelden de afgelopen tijd al vaker tegen elkaar. Van enig aftasten was daarom aan het begin van de wedstrijd geen sprake. De wedstrijd startte in het voordeel van de Rotterdammers en de Schiedamse ploeg keek al snel tegen een achterstand van 6-3 aan. Na een time-out van Nexus, wist de ploeg nog meer energie te leveren en verkeerde de 6-3 achterstand in een 9-8 voorsprong. Nexus was feller en liet OZC niet in het spel komen. Toch wist de Rotterdamse ploeg de achterstand om te zetten in een 10-10 stand bij rust.

Beide ploegen kwamen sterk uit de kleedkamer en wilden allebei de punten pakken om zo met een goed gevoel het kerstreces in te gaan. Tot 14-14 ging het gelijk op, daarna zakte Nexus compleet in. OZC kwam goed in het spel en wist de individuele fouten van Nexus genadeloos af te straffen. De ploeg van Bertjan Bron kwam niet meer in het spel en wist de achterstand niet meer om te zetten in voorsprong. Binnen dertien minuten had OZC een gat geslagen van 7 punten en was de wedstrijd gespeeld. Nexus probeerde met enkele  wisselingen nog iets te forceren maar dit lukte niet. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 15-24 winst in het voordeel van OZC.