Nexus schudt schroom van zich af en wint

• Redactie/Nexus
  • 16-10-2022

Nick Pak in een fraaie actie

KORFBAL - Nexus en Dijkvogels maakten er gisteren op Thurlede een mooi potje korfbal van, met de Schiedammers als winnaar.

Nexus had zich met alle macht voorgenomen deze wedstrijd wel scherp te beginnen, daar schortte het eerder aan. Maar het was niet genoeg: na tien minuten stond het team met 1-4 achter, met Lisa Stouten als eerste doelpuntenmaakster. De ban werd gebroken door Laura Seip - die een verdienstelijke wedstrijd speelde - door uit een flitsende actie een afstandsschot te verzilveren. Toen vervolgens ook Nick Pak van afstand raak schoot leek Nexus de schroom wat van zich af te schudden. Maar helaas bleef het spel in de eerste helft vrij stroperig, met weinig kansen voor beide teams. Bij rust leidde Dijkvogels met 5-7.

Vrij vlot in de tweede helft greep trainer/coach Mario Bernard in door een aantal tactische wisselingen toe te passen. Dit had een positief effect op de snelheid van het spel en op het aantal kansen dat Nexus kreeg. En die werden ook benut: Juliette van Schie (vier maal) en Nick Pak (zes maal) ontpopten zich gaande de wedstrijd  als de topscoorders. Van Schie zorgde met een mooie doorloper voor het eerste doelpunt van de tweede helft en toen Pak uit twee pogingen evenzoveel doelpunten scoorde was de stand 8-8.

Met de spanning volledig terug in de wedstrijd was het in de tweede helft genieten geblazen voor het publiek. Er werd driftig op los gescoord. In de laatste tien minuten zette Nexus met goed en snel spel in beide vakken echt aan en dit resulteerde uiteindelijk in een overwinning van 18-16. In deze laatste fase scoorden invaller Jochem Schuurman (twee keer), Suthes Balasooriyan en Nick Pak van afstand en rondde Kim Majoor een mooie doorloper af. Al met al een mooie teamprestatie, vond ook Bernard na afloop, 'al baalde ik wel van de gemiste doorloopballen en strafworpen, als we deze honderdprocentkansen ook benut hadden, dan hadden we eerder in de wedstrijd een definitief gat kunnen slaan'.

Door deze winst staat Nexus nu derde in de competitie, gedeeld met Juliana en Korbis. Volgende week zaterdag staat de ontmoeting met ongeslagen koploper Vriendenschaar uit Bodegraven op het programma.