Nexus redt punt zowat in laatste fluitsignaal

• 15-05-2022

Yannick van Otterloo in actie; foto: Nexus

KORFBAL - Na twee weken rust moest Nexus gisteren in Noordwijk aantreden tegen Fluks. Met nog vijf wedstrijden in het seizoen voor de boeg konden de beide teams de punten goed gebruiken: Fluks om zich te handhaven en Nexus om het zicht op de tweede plaats (die recht geeft op promotie naar de Tweede Klasse) niet uit het oog te verliezen. Zo’n driekwart van de wedstrijd leek Nexus de volle buit te pakken, maar hoe anders zag het er dertig seconden voor het eindsignaal uit: toen maakte Fluks van afstand wat het winnende punt leek te worden.

Beide ploegen startten scherp aan de wedstrijd. Juliette van Schie en Kim Majoor waren aanvallend goed op dreef en wisten de verkregen kansen ook goed af te ronden. Na tien minuten spelen stond het 4-4. Een kwartier voor rust kwam Nexus in het eigen dynamische spel en was er voor Fluks even geen houden meer aan. Het resulteerde in veel doelpunten, waardoor Nexus met een comfortabele voorsprong de rust in ging (5-10).

Na de rust scoorden beide ploegen met elkaar mee, waarna Nexus de voorsprong wist uit te bouwen (7-13). Een comfortabele voorsprong voor de Schiedammers, maar op onverklaarbare wijze kwam de klad er wat in bij Nexus. Tel er bij op dat de Noordwijkse heren veel scherper gingen schieten en zo ontstond er nog een spannend slot. Uiteindelijk kwam Fluks zelfs terug tot 14-14. De spanning steeg naarmate de minuten wegtikten. Door onder de korf zijn tegenstander te verschalken was het Noah Poppelier die de 14-15 wist aan te tekenen. Goed uitverdedigen gaf Nexus een niet te missen kans voor Juliette van Schie. De bal ging ook raak, maar de scheidsrechter constateerde een loopfout. Het gaf Fluks het laatste extra vertrouwen. Met nog drie minuten speeltijd bracht Fluks de stand weer in evenwicht.

De spanning steeg verder. Aangezien de doelpunten schaars waren in het laatste kwart van de wedstrijd zou de eerst scorende partij wel eens met de punten aan de haal kunnen gaan. De beste kans was voor Nexus, maar de korte kans van Wilfred Koppe viel aan de verkeerde kant van de korf naar beneden. Extase was er aan Noordwijkse kant toen seconden voor tijd de -ogenschijnlijk- winnende treffer door de korf ging (16-15). Het Schiedamse aanvalsvak, waar Daphne Poot en Yannick van Otterloo inmiddels waren ingebracht, kregen nog één kans. Laatstgenoemde, in een mooie combinatie met Dionne van Dijk, wist door een fraaie ‘one-hander’ te scoren en zo alsnog een puntendeling uit het vuur te slepen (16-16).

“Verlies voor Nexus zou niet terecht geweest zijn”, reageerde coach Mario Bernard direct na afloop, “maar in zo’n knotsgekke eindfase kan het alle kanten op.” Volgende week speelt Nexus uit tegen de studenten van Paal Centraal (Sportcentrum TU Delft, 13.20 uur).