• 20-05-2017

KORFBAL - Nexus 1 pakt een punt bij Paal Centraal en is daarmee zeker van 'lijfsbehoud' in de Tweede Klasse.

Samen met de promotie van het team in de zaalcompetitie betekent dit dat het team volgend seizoen zowel binnen als buiten mee zal doen in de competitie van de Tweede Klasse.

Dat is goed nieuws voor het team dat dit seizoen voor het eerst in de Tweede Klasse acteert. Met nog twee speelrondes te gaan is het een puike prestatie om nu al zeker te zijn ook volgend jaar op dit niveau te acteren.

Tegen het altijd sterke Paal Centraal werd het in Delft 16-16. Dat gebeurde na een moeilijke start. Nexus kwam in de eerste fase van de wedstrijd wat langzaam op gang en keek al snel tegen een flinke achterstand van 9-3 aan. Afspraken in het team werden naar verluidt slecht opgevolgd en de concentratie was niet goed genoeg.

Het werd daarom een inhaalrace. Dionne van Dijk en Nick Pak maakten beiden een mooi afstandsschot en brachten de stand op 9-5. Nexus kwam daarop in het spel: Wilfred Koppe schoot raak en daarna werd er over en weer gescoord. Nexus benutte vlak voor rust een strafworp, genomen door Juliette van Schie en dat bracht de stand op 11-8.

In de rust was de boodschap van coach Erik Speijer kort en bondig. Deze lijn doortrekken en houd je aan de afspraken. Dat ging het team direct na rust goed af: het werd 11-11, met scores door een strafworp van Noah Poppelier en een fraai schot van Nick Pak.

Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie zorgden daarna met hun doelpunten voor de eerste maal voor een voorsprong: 11-13. Paal Centraal liet dat niet op zich zitten en wist  met wat wisselspelers ook te scoren. Lisa Stouten wist Nexus nog eenmaal op voorsprong te zetten, maar het lukte niet deze te behouden. Bij een eindstand van 16-16 floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Gezien het verloop van de wedstrijd waren beide ploegen blij met één punt. Door andere uitslagen in de competitie betekende dit punt handhaving voor Nexus.

Ps. Dit artikel is flink aangelengd na eerste publicatie.