Nexus opnieuw gelijk tegen Haarlem

• Redactie
  • 13-05-2018

KORFBAL - Haarlem-Nexus werd gisteren net als de thuiswedstrijd een gelijkspel.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd stonden vooral in het teken van strafworpen. Een stand van 3-5 kwam op het scorebord, waarvan Haarlem 1 velddoelpunt had gemaakt. Beide ploegen hadden moeite met scoren, waarop Noah Poppelier besloot het maar met een afstandsschot te doen.

Haarlem kreeg een strafworp mee en scoorde een korte kans in de laatste vijf minuten, waardoor ploegen vlak voor de rust weer gelijk stonden. Juliette van Schie scoorde nog een afstandsschot en Noah Poppelier benutte een vrije bal. Ongecontroleerd spel in de laatste minuut leidde tot de ruststand van 7-8.

Haarlem kwam gedreven de kleedkamer uit en draaide de stand in zeven minuten om naar een voorsprong van 10-8. Nexus leek wakker geschud en trok binnen twee aanvallen de stand gelijk via Suthes Balasooriyan. Sander Borgman, die vandaag in de basis speelde, maakte een belangrijk afstandsschot. De Haarlemmers bleken echter niet meer van plan om Nexus een voorsprong te geven en reageerden elke keer direct met een tegendoelpunt.

Zodoende liep de tweede helft gelijk op. Regina van der Heide en Sander van der Heide werden in de slotfase ingebracht. Nexus was elke keer de eerste ploeg die scoorde en even op voorsprong kwam, tot de laatste anderhalve minuut. Haarlem wist in de slotfase nog een doelpunt te scoren, het scorebord toonde een tussenstand van 17-16. Het publiek van Haarlem was al aan het aftellen en de ploeg had het gevoel gewonnen te hebben. Suthes Balasooriyan werd van de verdediging naar de aanval gewisseld en wist in de laatste seconde een afstandsschot te scoren. Zo eindigde Nexus ondanks het mindere spel toch op een gelijke stand van 17-17.

Nexus heeft de laatste drie wedstrijden gelijk gespeeld. De volgende wedstrijd is thuis tegen Juliana op 26 mei. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd onder leiding van coach Erik Speijer.