Nexus op valreep naar gelijkspel

• 17-03-2019

KORFBAL - Met nog drie wedstrijden te gaan in korfbalcompetitie in de zaal mocht Nexus dit weekend een winderige anderhalf uur in de auto naar Zeeland, voor de wedstrijd tegen Atlas. In de thuiswedstrijd werd er een gelijkspel behaald na een zeer goede eerst helft en erg matige tweede van helft van Nexus. Gecombineerd met de overwinning op OZC in de voorgaande speelronde was Nexus goedgemutst op weg. Die verwachtingen kwam ten dele uit: het werd een gelijkspel.

In ‘de Belt’in Ritthem begon Nexus aardig en liep snel uit naar 2-4. Na deze goede start zakte het spel behoorlijk in waardoor Atlas eenvoudig de score weer gelijk kon trekken, tot 6-6. In de daarop volgende periode tot de rust kwam geen van beide ploegen tot erg hoogstaand korfbal en werd er vooral gescoord uit individuele fouten van de verdediging aan beide kanten. De ruststand was zodoende een schamele 8-8.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld van beide ploegen en kwam er iets meer snelheid in de wedstrijd. Hierbij werd het gat tussen de ploegen nooit groter dan één punt, wat de wedstrijd erg spannend hield. Dit spelbeeld verdween bij een stand van 13-12, toen stopte de doelpuntenproductie van beide ploegen voor een periode van maar liefst dertien minuten. Deze doelpuntloze periode werd uiteindelijk door Atlas verbroken, waardoor het zes minuten voor tijd op een 14-12 voorsprong kwam.

In de zenuwslopende eindfase wist Nexus snel weer op 14-13 te komen, maar bleef een gelijkmaker lang uit, mede door een gemiste strafworp aan de kant van Nexus één minuut voor tijd. Uiteindelijk schoot Juliette van Schie diep in de laatste minuut de gelijkmaker binnen, waardoor Nexus alsnog met een punt terug naar Schiedam kon.