Nexus niet opgewassen tegen koploper

• Redactie
  • 10-02-2019

KORFBAL - Nexus nam het gisteren in Oud-Gastel op tegen de koploper, Juliana. De Schiedammers gaven goed partij, maar moesten de winst in Brabant laten.

De spelers van Nexus en Juliana begonnen de wedstrijd scherp. De score gaat gelijk op, het is Nexus dat voor het eerst een gaatje van twee punten weet te slaan. Het maakt de kansen goed af. De rust wordt bereikt met drie punten verschil: 9-12.

Coach Bertjan Bron zegt zijn team in de rust te waken voor verslapping. De woorden van Bron lijken hun uitwerking niet te missen: na de rust groeit de voorsprong tot vier en zelfs vijf punten. Nexus wil de wedstrijd 'op slot' gooien, maar slaagt daarin niet. Juliana schakelt een tandje bij en weet de doelpunten wel te maken. De productie van Nexus stagneert.

Nexus weet de flow van Juliana niet te stoppen en kijkt tien minuten voor tijd ineens tegen een achterstand aan van 18-16. Via een strafworp wordt het 18-17, maar het is niet genoeg om weer naast Juliana te komen. De schoten van de thuisploeg blijven de korf vinden en het verlies is voor Nexus onafwendbaar. Bij een stand van 25-22 blaast de arbiter voor het eindsignaal.

Routinier Kim Majoor is na afloop tevreden over de strijdlust die haar team toonde. “Maar we wisten het niveau van de eerste helft jammergenoeg niet vast te houden. Deze nederlaag moeten we snel verwerken om er volgende week in de thuiswedstrijd tegen kz Danaïden er weer strijdlustig te staan.”