Nexus niet opgewassen tegen Juliana

• Redactie/Nexus
  • 03-10-2022

KORFBAL - Nexus en Juliana uit Oud-Gastel stonden voor hun treffen van afgelopen zaterdag gelijk, met vier uit drie. De Brabanders bleken in het onderlinge duel echter veel sterker.

Juliana had de keuze gemaakt om achter te verdedigen, waardoor de Schiedammers de rust moesten bewaren om niet in het tempo mee te gaan van Juliana. In het eerste deel van de wedstrijd kon Nexus nog goed meekomen met de scherp schietende heren van Juliana. Dit resulteerde na tien minuten dan ook in een stand van 4-4, mede door doelpunten van Kim Majoor en Noah Poppelier. Juliana kwam echter beter in de wedstrijd en Nexus had in het vervolg van de wedstrijd een bedroevend laag schotpercentage. De 7-4 stand halverwege de eerste helft, gevolgd door een 11-6 ruststand is daarmee eenvoudig verklaard.

Wilfred Koppe scoorde kort na rust nog wel de 11-7, maar ook na de rust bleven de heren van Juliana met scherp schieten. Nexus had moeite met de fysieke kracht van Juliana waardoor er foute keuzes gemaakt werden. Inmiddels was de voorsprong voor Juliana opgelopen tot 16-9. De coach van de Schiedammers, Mario Bernard, probeerde met wat wissels het spel nog wat op de rails te krijgen om zo het verschil nog te verkleinen, maar helaas mocht ook dit niet baten. Het werd 20-10.

Volgende week speelt Nexus de streekderby tegen Twist uit Vlaardingen (Sportpark Thurlede, 16.00 uur)