Nexus moet knokken voor punt

• 18-02-2018

KORFBAL - In de korfbalcompetitie stond voor Nexus in Bodegraven de wedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want beide teams vechten tegen degradatie. De strijd eindigde onbeslist.

Vriendenschaar beet direct van zich af. Na zes minuten scoorde het team voor het eerst. Via een strafworp maakte Noah Poppelier gelijk, Kim Majoor volgde met een afstandsschot. Maar daarna was het aan Vriendenschaar, met direct twee punten. Nexus scoorde moeizaam en had last van de verdedigende druk van Vriendenschaar.

Aan de kant van Vriendenschaar vielen de ballen in de korf. Ineens stond Nexus 7-2 achter. Jochem Schuurman en Juliette van Schie wisten nog te scoren, waardoor het gat tussen de ploegen enigszins gedicht werd. Nexus ging met een stand van 7-4 de rust in.

De Schiedammers kwamen gedreven de kleedkamer uit. Met een strafworp van Wilfred Koppe en korte kans van Noah Poppelier kwam Nexus terug. Vriendenschaar reageerde direct en Nexus stond 8-6 achter. Elke keer kwam Nexus tot een punt achterstand terug, maar dan reageerde Vriendenschaar weer. Tot Suthes Balasooriyan een afstandsschot scoorde en het gelijk stond: 10-10.

Met nog een kwartier te spelen scoorde Vriendenschaar twee doelpunten. Daarna werd er vijf minuten niet gescoord. Sander van der Heide kwam op de plek van Wilfred Koppe. Er volgde een strafworp, Koppe werd weer teruggeplaatst en maakte de strafworp. Kort daarop maakte Vriendenschaar nog een overtreding: Koppe scoorde wederom.

Met nog vijf minuten te gaan stond het zo gelijk. De spanning was te snijden. Vriendenschaar scoorde de 13-12, waarop Noah Poppelier reageerde met een korte kans. Het stond 13-13 met nog drie minuten te spelen. In de laatste minuut scoorde Vriendenschaar met een afstandsschot. De aanval van Nexus die daarop volgde moest een doelpunt opleveren.

En het lukte: een combinatie van Sander van der Heide en Juliette van Schie leidde tot een strafworp. Koppe werd het veld in gebracht en maakte het punt. Met nog enkele seconden op de klok en een stand van 14-14, begon Vriendenschaar aan de laatste aanval. Op het fluitsignaal schoot een van de heren uit Bodegraven. De bal zat, maar de scheidsrechter keurde hem af.

Zo haalde Nexus een gelijkspel uit een matige wedstrijd. De ploeg heeft nu alles nog in eigen hand; op 10 maart speelt de Schiedamse ploeg de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen.