Nexus legt het aanvallend af tegen Juliana

• Redactie
  • 07-10-2017
KORFBAL - Nexus vreesde een lastige wedstrijd tegen Juliana in Oud-Gastel en kreeg die ook. Nexus speelde wederom met Sander van der Heijde op de plaats van de nog altijd geblesseerde Noah Poppelier.

Juliana, nummer twee in de poule en in de zaal zelfs eersteklasser, speelde aanvallend erg goed en wist de heren van Nexus continu onder druk te zetten. Het was lastig om hier grip op te krijgen en daarnaast had het eerste aanvalsvak van Nexus het moeilijk met het goede verdedigende werk van de heren van Juliana. Het eigen aanvallende spel van de Schiedammers kwam niet goed uit de verf, waardoor de doelpunten uitbleven.

Met veel werklust en doorzettingsvermogen wist Nexus toch te gaan rusten met een minimale achterstand van één doelpunt, namelijk 7-6. In de rust gaf coach Erik Speijer ook aan dat het nu de noodzaak was om aan te haken en door te drukken.

Na de rust bleef het verschil nog enkele minuten één doelpunt. Aanvoerster Kim van Dijk viel geblesseerd uit na zeven minuten spelen, doordat ze zich verstapte. Merle van Dijk kwam voor haar in de plaats. Al snel wist Juliana een gat te slaan van drie goals.

Om te proberen dichterbij te komen, bracht Speijer lengte in de ploeg door Stefan Böhm in het veld te brengen. Het was diens debuut in eerste team van Nexus. Hij voerde zijn opdracht goed uit en wist zelfs een doelpunt mee te pakken. Maar veel schoot Nexus er niet mee op, het aanvalsspel bleef te voorspelbaar. Juliana wist de voorsprong uit te breiden naar vijf doelpunten en hiermee was de wedstrijd beslist. Beide ploegen scoorden nog over en weer tot een stand van 16-12. In het staartje van de wedstrijd zette Nexus met twee goals de eindstand op het bord: 16-14.

Volgende week speelt Nexus tegen Swift, een andere ploeg uit de middenmoot.